Mariken koffie


De bonen worden op ambachtelijke wijze slow roast gebrand, bij een van origine Antwerpse branderij, de reisbestemming van Mariken.
De bonen voor de Mariken koffie zijn afkomstig uit tropische streken. De zon verwarmt de koffieplant en regen koelt haar af, waardoor de koffie zijn unieke persoonlijke smaak krijgt.
 

Koffievarianten
  • Bonen
  • Instant
  • Snelfilter

Mariken‘s suiker- en melkstickshouder, gemaakt van bomen die uit noodzaak zijn gerooid.

Duurzaam

Upcycling
Het gruis van de koffie kan worden opgehaald bij de volgende levering. We geven er dan een tweede leven aan door het te hergebruiken als compost, maar het wordt ook verwerkt in zeep, inkt ...
De koffievliezen van de boon die achterblijven na het brandproces worden gebruikt voor tal van toepassingen zoals pallets voor kachels, als brandstof voor de biomassacentrale en isolatie voor dakpannen.

Mariken Koffie … koffiedrinken met een Nijmeegs icoon

Hoe was het ook weer?
Mariken van Nieumeghen is zonder twijfel de bekendste persoon uit de lange Nijmeegse geschiedenis. Ze is de hoofdrolspeler in een mirakelspel dat rond 1500 is geschreven en dat voor een belangrijk deel in Nijmegen speelt.

Mariken, verleid door de duivel, leidt een liederlijk leven in Antwerpen en vindt een voorlopige verlossing  in “haar” Nijmegen. Pas na een half leven in dienstbaarheid aan de Heer vindt ze uiteindelijk troost in Zijn vergiffenis. Nu is er de troostrijke direct-oplossing: Mariken Koffie.


Ik wil graag contact Koffiemachines Webshop